Addendum I t/m IV

“Dit boek is een addendum, een aanvulling op mijn zesde boek De mens als grens. Er zijn in totaal acht addenda, vier in het Nederlands en vier in het Engels (en inmiddels ook twee BONUS addenda in het Engels). De Engelse addenda zijn overigens geen rechtstreekse vertalingen van de Nederlandse addenda. Op LinkedIn reageer ik vaak op Engelse posts in het Engels. Soms vertaal ik die naar het Nederlands, maar ze staan ook op zichzelf. Andersom geldt hetzelfde: soms vertaal ik een Nederlandse post in het Engels, soms ook niet. Dus als je de Engelse taal machtig bent – en wie is dat nou níet in Nederland – en als je compleet geïnformeerd wilt zijn, lees ze dan alle acht.

Ieder van de acht addenda (vier in het Nederlands en vier in het Engels) heeft de grootte van een gemiddeld managementboek, tussen de 30.000 en 40.000 woorden. De opmaak is als van een compleet boek, dus als je liever van papier leest, kun je de pdf gerust als drukbestand bij een printshop aanleveren en voilà, je hebt een fysiek boek in handen, wel zo makkelijk.

De posts zijn geschreven van oktober 2022 tot en met oktober 2023 en worden in de boeken min of meer in chronologische volgorde gepresenteerd. Grofweg zou je dus kunnen zeggen dat de addenda I/V, II/VI, III/VII  en IV/VIII zijn geschreven in de kwartalen I, II, III en IV van 2023. Per subhoofdstuk zijn de posts ook chronologisch gepresenteerd. Wees dus niet verrast door enig voortschrijdend inzicht.”

Addendum I – Het begin van het einde: onwetendheid

Om de pdf te downloaden, klik hier:

De mens als grens van Bart Flos – Addendum I – Het begin van het einde – Onwetendheid – V_5

Addendum II – De frontale confrontatie: klimaatverandering

Om de pdf te downloaden, klik hier:

De mens als grens van Bart Flos – Addendum II – De frontale confrontatie – Klimaatverandering – V_5

Addendum III – Het grote probleem: overconsumptie

Om de pdf te downloaden, klik hier:

De mens als grens van Bart Flos – Addendum III – Het grote probleem – Overconsumptie – V_5

Addendum IV – Het laatste taboe: ineenstorting

Om de pdf te downloaden, klik hier:

De mens als grens van Bart Flos – Addendum IV – Het laatste taboe – Ineenstorting – V_5